ÎMAN ve İSLÂM

بسم الله الرحمن الرحيم
Tıkla>>İMAN ve İSLAM

BESMELE

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيمِ

18 Şubat 2014 Salı

TBMM?deki ?İsrail Dostluk Grubu? üyeleri

TBMM?deki ?İsrail Dostluk Grubu? üyeleri

Kemal Özer

27 Ocak 2009 Salı
Gazze katliamı başladığı günlerde ?Terörist devletin TBMM'de ki dostları!? başlıklı yazımızda, Bilgi Edinme Hakkımızı kullanarak Türkiye-İsrail Parlamentolararası Dostluk Grubu ve diğer gruplarla ilgili TBMM'den bilgi istediğimizi belirtmiştik.
Aynı talebi 2006 yılında da yapmış ve İsrail dostlarının listesi etmiştik. TBMM'e o tarihte kendi yaptığı hukuku çiğnemeyi göze alma pahasına, 'İsrail dostlarının' tam listesini vermemek için büyük bir direnç göstermişti.
Yeni müracaatımızda da İsrail dışındaki diğer grupların tümünün yönetim ve üye listesi verildiği halde 'İsrail dostlarının' hepsinin istifa ettiği gerekçe gösterilerek reddedildi. Ancak biz talebimizi istifadan önce yaptığımız için uzun uğraşlar sonrasında temin ettik.
TBMM'nin resmi verilerine göre 23. Dönem Türkiye-İsrail Parlamentolararası Dostluk Grubu, 14 Şubat 2008'den kurulmuş. Grubun başkanlığını İstanbul Milletvekili Mesude Nursuna Memecan üstlenmiş.
İsrail Dostluk Grubu'nun Başkan vekilliğini Muharrem Selamoğlu, Genel Sekreterliğini Yusuf Ziya İrbeç, Saymanlığını Mehmet H. Alır, Yönetim asil üyeliklerini Mevlüt Çavuşoğlu, Yılmaz M. Helvacıoğlu, Murat H. Mercan, Şahin Mengü, Osman Çakır, Cüneyt Yüksel, Mustafa Ünal, Hüseyin Tuğcu, Nesrin Baytok, Mustafa Çetin üstlenmiş.
Listeyi incelediğiniz zaman ilginç isimler göreceksiniz. Ben Eski Müsiad Genel Başkanı Bayram Ali Bayramoğlu, ile Alpaslan Türkeş'in oğlu Yıldırım Tuğrul Türkeş'le yetineyim.
Bayramoğlu konusunda dehşete düştüm. Ergenekon iddianamesinde ilginç diyalogları ile daha da yakından tanıdığımız Tuğrul Türkeş'i ise hiç yadırgamadım. Geçtiğimiz günlerde Sayın Türkeş'e üye olduğu bir örgütle ilgili e-posta gönderdim ve bilgi istedim. Hala beklemeteyim.
Bir başka ilginçlik ise 307 üyeye sahip olan İsrail Dostluk Grubu'nun Ak Parti'den 247, MHP'den 52, CHP'den 7, DSP'den 1 üyesi bulunmakta. Özetle Ak Parti milletvekillerinin yüzde 72.86'sı, MHP'li milletvekillerinin yüzde 74,29'u, CHP'li milletvekillerinin yüzde 7,14 ve DSP'li milletvekillerinin yüzde 7,69'u üye olmuş söz konusu gruba.
İsrail ilk kez katliam yapan bir ülke değil. Yaptığı ve yapmak istediğini bu kadar milletvekilinin bilmediğini düşünmek mümkün olamadığına göre, bu ilginin nedenini merak etmemek mümkün olamamaktadır.
Tüm üyelerin kamuoyu baskısına dayanamayarak gruptan istifa etmesi nedeniyle grup dağıldığı iddia edilmektedir. Tüm üyeler istifa ettiğine göre, sorun bitmiş olabilir mi? İstifa etmek yeterli midir? ?İsrail'e dost olmak? nasıl bir duygudur? Seçmen oy verdiği milletvekiline bu soruları sormaktadır.
Seçmenin İsrail'in dostları olan bu milletvekillerini kolay kolay affedeceğini sanmıyorum. İsrail dostu bu milletvekillerine bir çıkış yolu göstermekte yarar var. Çünkü halleri acınası bir haldir. Gazze katliamlarından vicdanları sızlamışsa ki çoğunun sızlamıştır; o halde Gazze'ye en az iki-üç maaşlarını bağlarlarsa Gazzeliler'den ve seçmenden özür dilemeye yüzleri olur.
Bağış makbuzları ile de toplumdan ve Gazze halkından özür dilediklerini açıklarlar.
Kızılay başkanının önceki akşam bir tv kanalındaki dehşet verici açıklamalarından sonra yardımınızı Kızılay'a verin diyecek değilim. 'Kızılay'a yardım yapabilir miyiz?' sorularına son yıllarda 'evet' cevabını vermekte idik. Tekin Küçükali'nin konuşmasından sonra bunu bir daha 'asla diyemeyeceğiz!' Doğrusu Unicef konusunda emin değilim. BM'ye bağlı hiçbir kurumdan emin olmamızı gerektirecek hiçbir emare yok ortada.
Bu durumda yardımlarını yüz akımız İHHCanyusuDeniz FeneriKimseyokmuYardımeli gibi güvenilir kurumlara verebilirler.
Üyesi kalmadığı için dağılan grup yeniden kurulmayacağı anlamına gelmez. Bu grubun yeni oluşumları ve üyelerini izleyip kamuoyu ile paylaşmayı sürdüreceğiz. Sizlerde gerekli tepkilerinizi mutlaka ortaya koyarsınız.
İsrail'in dostluğunu tercih edip baskılar sonrasında istifa etmek zorunda kalan milletvekilleri:

AdanaÖmer ÇelikDengir Mir Mehmet FıratFatoş GürkanVahit KirişciAli KüçükaydınNecdet ÜnüvarKürşat Atılgan AdıyamanAhmet AydınMehmet ErdoğanŞevket GürsoyAfyonkarahisar:Abdülkadir AkcanAbdülkadir AkcanZekeriya AslanHalil Aydoğan AğrıMehmet Hanifi Alır,Abdulkerim AydemirYaşar EryılmazCemal KayaFatma Salman KotanAksarayAli Rıza Alaboyun,İlknur İnceözOsman Ertuğrul AmasyaAvni ErdemirAvni Erdemir AnkaraAşkın AsanZeynep Dağı,Bülent GedikliAhmet İyimayaBurhan KayatürkFaruk KocaMehmet Zekai ÖzcanNazmi Haluk ÖzdalgaYıldırım Tuğrul TürkeşBekir AksoyAhmet Deniz BölükbaşıNesrin Baytok AntalyaMevlüt ÇavuşoğluMevlüt ÇavuşoğluSadık BadakYusuf Ziya İrbeçAtila EmekTunca ToskayHüseyin Yıldız ArdahanSaffet KayaEnsar Öğüt ArtvinErtekin Çolak AydınMehmet ErdemAhmet Ertürk,Ertuğrul KumcuoğluAli Uzunırmak BalıkesirAyşe Akbaşİsmail ÖzgünMehmet Cemal ÖztaylanAli Osman SaliAhmet Edip UğurAhmet Duran Bulut

BartınYılmaz Tunç BingölKazim AtaoğluYusuf CoşkunCevdet Yılmaz BitlisVahit KilerCemal Taşar BoluYüksel CoşkunyürekFatih MetinFatih Metin BurdurMehmet Alp BursaCanan Candemir ÇelikHayrettin ÇakmakMehmet Altan KarapaşaoğluSedat KızılcıklıAli KoyuncuAli Kul,Mehmet OcakdenMehmet TunçakMehmet Emin TutanOnur Başaran ÖymenHamza Hamit Homriş,İsmet BüyükatamanNecati Özensoy ÇanakkaleNecati ÖzensoyMustafa Kemal CengizMüjdat Kuşku ÇankırıNurettin AkmanAhmet BukanSuat Kınıklıoğlu ÇorumCahit BağcıAğah Kafkas,Murat Yıldırım DenizliMithat EkiciMehmet Salih ErdoğanSelma Aliye KavafMehmet YükselEmin Haluk Ayhan DiyarbakırEmin Haluk AyhanOsman AslanAli İhsan Merdanoğlu DüzceMetin KaşıkoğluYaşar YakışCelal Erbay ElazığMehmet Necati ÇetinkayaFeyzi İşbaşaranTahir Öztürk,Faruk SeptioğluHamza Yanılmaz ErzincanSebahattin Karakelle ErzurumMuhyettin AksakFazilet Dağcı ÇığlıkMuzaffer Gülyurt Zeki Ertugay EskişehirHasan Murat MercanBeytullah AsilEmin Nedim Öztürk GaziantepHasan ÖzdemirMahmut DurduMehmet Erdoğanİbrahim Halil Mazıcıoğlu,Özlem Müftüoğlu GiresunHacı Hasan SönmezAli TemürAli Temür GümüşhaneKemalettin Aydın,Yahya Doğan HakkariAbdulmuttalip ÖzbekRüstem Zeydan HatayOrhan KarasayarMustafa ÖztürkFevzi ŞanverdiSüleyman Turan Çirkin IğdırAli Güner IspartaSüreyya Sadi BilgiçMehmet Sait DilekSüleyman Nevzat Korkmaz

İstanbulAbdülkadir AksuGüldal AkşitEgemen BağışAyşe Nur BahçekapılıNusret Bayraktar,Hüseyin BesliNecat BirinciFuat BolAlaattin BüyükkayaReha ÇamuroğluAlev DedegilMehmet Beyazıt DenizolgunMehmet DomaçCanan KalsınRecep KoralBurhan KuzuÖzlem Piltanoğlu TürköneMehmet SekmenEdibe Sözenİdris Naim ŞahinHasan Kemal Yardımcıİbrahim Yiğitİlhan KesiciÜmit ŞafakMithat MelenDurmuşali TorlakMesude Nursuna Memecan, Osman Gazi Yarmurdereli (Vefat), Gündüz Süphi Aktan (Vefat) İzmirTaha Aksoyİbrahim HasgürFatma Seniha Nükhet Hotar GökselErdal Kalkanİsmail Katmerciİsmail KatmerciTuğrul YemişciRecai Birgün,Ahmet Kenan Tanrıkulu KahramanmaraşMehmet Akif PaksoyFatih ArıkanAvni DoğanVeysi KaynakNevzat PakdilMehmet SağlamCafer Tatlıbal KarabükMehmet CeylanCumhur Ünal,Mustafa Ünal KaramanMevlüt AkgünLutfi ElvanHasan Çalış KarsMahmut Esat GüvenZeki KarabayırGürcan Dağdaş KastamonuHasan AltanHakkı KöylüMehmet Serdaroğlu Kayseri:Yaşar KarayelAhmet ÖksüzkayaSadık YakutTaner YıldızMehmet Şevki Kulkuloğlu Kırıkkale:Turan KıratlıTuran Kıratlı KırklareliTuran Kıratlı KırşehirAbdullah ÇalışkanMetin ÇobanoğluKocaeliEyüp AyarMuzaffer BaştopçuAzize Sibel GönülCumali Durmuş KonyaAbdullah ÇetinkayaOrhan ErdemOrhan ErdemÖzkan ÖksüzAli ÖztürkAyşe TürkmenoğluMustafa KalaycıFaruk Bal

KütahyaSoner Aksoyİsmail Hakkı BiçerHüsnü OrduHüseyin TuğcuHüseyin Tuğcu Malatya:Öznur ÇalıkMahmut Mücahit Fındıklıİhsan KocaFuat ÖlmeztoprakÖmer Faruk ÖzMehmet ŞahinManisaRecai BerberMehmet ÇerçiMustafa EnözAhmet OrhanErkan AkçayŞahin MengüMardinŞahin MengüGönül Bekin ŞahkulubeyCüneyt Yüksel MersinAli ErMehmet Zafer Üskül,Vahap SeçerMehmet ŞandırKadir UralBehiç Çelik MuğlaMehmet Nil HıdırYüksel ÖzdenYüksel Özden NevşehirMahmut DedeAhmet Erdal FeralanRıtvan Köybaşı Niğdeİsmail Göksel,Muharrem SelamoğluMümin İnan OrduEyüp FatsaMustafa HamaratAyhan YılmazEnver YılmazOsmaniyeİbrahim Mete DoğruerDurdu Mehmet KastalHakan Coşkun RizeBayram Ali BayramoğluLütfi Çırakoğlu SakaryaErol Aslan CebeciŞaban DişliAyhan Sefer ÜstünMünir Kutluata SamsunCemal Yılmaz DemirSuat KılıçFatih ÖztürkBirnur ŞahinoğluAhmet YeniOsman Çakır ŞanlıurfaYahya AkmanÇağla Aktemur ÖzyavuzRamazan BaşakEyyüp Cenap Gülpınar,Zülfükar İzolMustafa KuşAbdulkadir Emin ÖnenAbdurrahman Müfit Yetkin SiitAbdurrahman Müfit Yetkin SinopAbdurrahman Dodurgalı SivasMehmet Mustafa AçıkalınOsman KılıçHamza YerlikayaTekirdağTevfik Ziyaeddin AkbulutKemalettin Nalcı TokatŞükrü AyalanOsman DemirHüseyin GülsünDilek YükselReşat Doğru TrabzonAsım AykanMustafa CumurCevdet ErdölKemalettin GöktaşSafiye SeymenoğluSüleyman Latif Yunusoğlu UşakMustafa ÇetinNuri Uslu VanKerem Altunİkram DinçerGülşen OrhanKayhan Türkmenoğlu Yalovaİlhan Evcin YozgatAbdulkadir AkgülMehmet ÇiçekMehmet Ekici ZonguldakFazlı ErdoğanPolat Türkmen

Hiç yorum yok:

9.Haçlı Seferi

İşte ABD ve AB'nin Medeniyeti>>GrenadeGrenadeGrenadeGrenadeGrenadeHıristiyanlık Din değildir,Siyasi ve Tarihi bir oluşumdurBible 2 UydurukItYumurtadan çıktı Big HugKucaklaş Running KucaklaşJeepScreamerDuel GunsZalimProudBible 2

Terk Edilen İslam

Terk Edilen İslam
Gülü Tıkla